Festival dobio EFFE oznaku za 2017-2018. godinu

EFFE_LABEL_LOGOMeđunarodni festival pozorišta za decu u Subotici još jednom je dobio EFFE oznaku, ovog puta za sezonu 2017/2018, čime je iznova potvrđena njegova ravnopravna pripadnost festivalskoj zajednici EFFE, pod okriljem Asocijacije evropskih festivala (EFA), koja se sastoji od festivala koji se zalažu za umetnički kvalitet i imaju značajan uticaj na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom planu.

Međunarodni žiri i nacionalni stručnjaci dali su Festivalu sledeću ocenu:

Veoma ugledan festival pozorišta za decu, koji posvećeno neguje pozorišno stvaralaštvo za decu, s veoma jasnim međunarodnim konceptom, međunarodno priznat i od velikog značaja za lokalnu zajednicu.”

Međunarodni žiri Evropske asocijacije festivala obrazložio je kojim kriterijumima se vodio u dodeli EFFE oznake za 2017-2018. godinu:

“Upravo neopipljivi deo vrednosti umetnosti za Evropu leži u njenoj etičkoj velikodušnosti, a to je ono zašta se zalaže EFFE oznaka. Ove godine žiri je tumačio porodicu EFFE festivala sa inkluzivne tačke gledišta, prihvatajući njenu raznovrsnost od komercijalnih i turističkih, do umetničkih festivala, preko prepoznatljivih međunarodnih festivala, do amaterskih blaga, vodeći se predanošću festivala humanom i inkluzivnom društvu. Prepoznajući činjenicu da će EFFE oznaci biti potrebno dalje usredsređivanje, žiri je uveren u zajedničke ciljeve EFFE: da prigrli i udahne Evropu kao ideju zajedništva i uzajamnog razumevanja i odgovornosti prema svetu.”

Više na: www.effe.eu