takmicarski program

29.09.2016. 12:00h

Pozorište "Deže Kostolanji" / Dezső Kosztolányi Theatre - Trg žrtava fašizma 5, Subotica

SREBRNO KOPITO

POZORIŠE „ŽIRAFA NA PREKLAPANJE“, Sankt Peterburg, Rusija

režija: Grigory Layko

scenografija: Maria Murshova

lutke:

autor: PAVEL BAŽOV

muzika:

igraju: Tatiana Kamneva

Bajke potiču još iz najstarijih vremena, od ranih mitova. Pisci su ih učili od pripovedača i onda su ih zapisivali. U Uralskoj regiji Rusije, sačuvano je mnoštvo bajki. Pavel Bežov, sakupljač folklora, zapisao je većinu danas nama poznatih priča.
Na sceni je velika stara knjiga koja priča priču sama, uz malu pomoć glumca – a čitava predstava se odvija na njenim stranicama. Govori nam o maloj devojčici Darjonki, siročetu koje je udomilo mačku bez kuće, a uskoro je i nju usvojio starac Kokovanja. On je prva osoba koja je bila ljubazna prema Darjonki, posle smrti njenih roditelja. Kokovanja joj je ispričao priču o Srebrnom Kopitu – magičnom jelenu koji poklanja dragulje. Darjonka je toliko verovala svom novom dedi da je ta njena duboka vera u postojanje Srebrnog Kopita bila dovoljna da bajka postane stvarnost.
Uralska legenda o poreklu hrisolita postaje razmišljanje o važnosti vere u čuda. Samo zadržite veru i videćete da su magične stvari mnogo bliže nego što vam se čini. I ne zaboravite da pripazite na mačke (naročito one bez kuće). Većina njih su magična stvorenja!

www.facebook.com/skladnoyghiraf/

sonechke@gmail.com

5+ 40min jezik ruski prevod ne 120 sedista