Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица

Главни програм

Суботица, Србија 17-22. септембар 2023. Пријавни лист

30. МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ СУБОТИЦА

Суботица, Србија, 17 – 22. септембра 2023.

Међународни фестивал позоришта за децу у Суботици објављује конкурс за учешће у такмичарском програму јубиларног, 30. Фестивала, који ће се одржати од 17. до 22. септембра 2023. године.

Позивају се сва професионална позоришта лутака и позоришта за децу, као и сва друга професионална позоришта која на свом репертоару имају представе за децу, да своје пријаве пошаљу на адресу дирекције Фестивала:

Отворени универзитет Суботица
Међународни фестивал позоришта за децу
Трг цара Јована Ненада 15
24000 Суботица
Србија

односно: lutfestsubotica@gmail.com, најкасније до 15. априла 2023. године. Неблаговремене пријаве неће се разматрати.

* На Фестивалу су заступљени сви видови позоришног стваралаштва за децу, с тим што се предност приликом селекције даје луткарском позоришном изразу.

Начин пријављивања:

Сви који аплицирају за званичну конкуренцију у обавези су да поред попуњеног формулара за пријаву (формулар се може преузети преко линка на дну ове странице) приложе:

1. комплетан снимак представе (ДВД или као линк за преузимање и/или гледање)*
2. пет (5) фотографија представе (13×18 цм, 300 дпи, qуалитy 3 / тј. око 1500 x 2100 пиксела)
3. кратак садржај представе (до 900 знакова)
4. пуна имена чланова креативног и техничког тима
5. кратак текст о позоришту или биографију (до 900 знакова)
6. лого позоришта

* Комплетан снимак представе можете послати обичном поштом на адресу Отвореног универзитета Суботица (тј. дирекције Фестивала) која је наведена горе или преко интернета (као линк за преузимање** и/или гледање). Преостали материјал можете послати путем електронске поште на: lutfestsubotica@gmail.com .

** Напомена: У случају када је временски период за преузимање фајлова ограничен (нпр. слање преко WеТрансфер-а или сличне платформе, за кориснике бесплатне услуге), може се десити да због великог броја пријава, времена потребног за преузимање (доwнлоад) и услед других околности нећемо успети да преузмемо фајл до наведеног рока те ће бити потребно да га пошаљете поново. Без наведених елемената пријава се неће сматрати ваљаном и потпуном.

Наведени материјали су неопходни ради селекције (снимак – у случају када не постоји могућност да се представа види уживо) као и израде каталога Фестивала. Приложени материјали остају у архиви Фестивала.

Селекција:

Основни критеријум за селекцију представа је њихов уметнички квалитет. О квалитету представа које конкуришу за званичну селекцију одлучује селектор Фестивала (проф.др Зоран Ђерић).

Резултати селекције биће објављени на сајту Фестивала најкасније до 15. маја 2023.

Због великог броја пријављених, појединачна обавештења слаће се само оним позориштима / учесницима чија представа буде одабрана за извођење у оквиру такмичарског програма.

Награде:

Међународни фестивал позоришта за децу додељује следеће награде за представе у званичној селекцији:

1. Гранд Приx за најбољу представу у целини;
2. Награду за најбољу режију;
3. Награду за најбољу сценографију;
4. Награду за најбољу оригиналну музику;
5. Награду за најбоље естетско и технолошко решење лутака;
6. Награде за глумачко мајсторство (5 равноправних награда).

О наградама одлучује петочлани међународни жири који се бира из редова светски афирмисаних позоришних уметника и театролога.

Услови учешћа:

Према пропозицијама Фестивала, трошкове пута до Суботице и назад учесници сносе сами, док организатор Фестивала покрива трошкове локалног транспорта, обезбеђује смештај (хотел, пун пансион), техничку подршку као и акредитације за сва Фестивалска дешавања.

* * *

Више информација можете пронаћи на сајту Фестивала: https://www.lutfestsubotica.net/sr/glavni-program

Уколико имате додатних недоумица или питања, слободно се обратите дирекцији Фестивала на е-маил: lutfestsubotica@gmail.com.

* * *

Пријавни лист можете преузети овде: ПРИЈАВНИ ЛИСТ 2023 доц

Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица