Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица

Новости

06 децембар 2023

Kонкурс за учешће у такмичарском програму 31. Фестивала

Назад...
Kонкурс за учешће у такмичарском програму 31. Фестивала

Међународни фестивал позоришта за децу у Суботици објављује конкурс за учешће у такмичарском програму 31. Фестивала, који ће се одржати од 22. до 27. септембра 2024. године.

Позивају се сва професионална позоришта лутака и позоришта за децу, као и сва друга професионална позоришта која на свом репертоару имају представе за децу, да своје пријаве пошаљу најкасније до 15. марта 2024. године.

Детаљи о условима и начину аплицирања се налазе се на сајту www.lufestsubotica.net у одељку Kонкурси - Главни такмичарски програм или кликом овде.

*****

Међународни фестивал позоришта за децу Суботица један је од најзначајнијих фестивала у региону који окупља ствараоце који су свој рад посветили најмлађима. Са фокусом на луткарство, али и са простором за друге уметничке форме, фестивал континуирано доприноси промоцији и развоју позоришта за децу у Србији. За свој изузетан допринос развоју сценске уметности за децу и културе уопште, Фестивал је 2005. године награђен „Вуковом наградом“, највећим културним признањем у Републици Србији, док је 2009. године Међународном фестивалу позоришта за децу Суботица додељена награда „Про урбе“ за значајан допринос развитку и угледу града Суботице подизањем његових материјалних и духовних вредности. Фестивал је добитник и специјалне Међународне награде за допринос развоју драмског одгоја „Грозданин кикот“ за 2009. коју додељује Центар за драмски одгој из Мостара (БиХ центар ИДЕА (Међународне асоцијације за драму/позориште и образовање).

Реализацију Међународног фестивала позоришта за децу Суботица подржали су Министарство културе Републике Србије, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине и Град Суботица.

Назад...
 • Kонкурс за учешће у такмичарском програму 31. Фестивала
  06 децембар 2023

  Kонкурс за учешће у такмичарском програму 31. Фестивала

 • Позив за предлоге учесника на 15. Форуму за истраживање позоришне уметности за децу и младе Суботица
  27 новембар 2023

  Позив за предлоге учесника на 15. Форуму за истраживање позоришне уметности за децу и младе Суботица

 • “Прадевојчица” најбоља представа 30. Међународног фестивала позоришта за децу Суботица
  22 септембар 2023

  “Прадевојчица” најбоља представа 30. Међународног фестивала позоришта за децу Суботица

 • ОДЛУКЕ ЖИРИЈА 30. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ СУБОТИЦА
  22 септембар 2023

  ОДЛУКЕ ЖИРИЈА 30. МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА ПОЗОРИШТА ЗА ДЕЦУ СУБОТИЦА

Међународни фестивал позоришта за децу - Суботица